het verhaal

[EN]

Ik ben Alejandro Jaramillo Moreno, 24 jaar oud en ben geboren en getogen in Den Haag.

Mijn vader kreeg ooit een CD-rom bij een PC-magazine met daarop een oude demoversie van Fruity Loops. Hierdoor begon ik op 11-jarige leeftijd te experimenteren met het produceren van muziek, voornamelijk alles met een 'four-to-the-floor' beat.

Doordat mijn interesse in muziek steeds groter werd, begon ik veel online op te zoeken, met name op YouTube. Op deze manier kwam ik in aanraking met het concept van DJ'en. Dit zorgde er voor dat ik op de middelbare school tijdens een schoolfeest (waar een DJ draaide), dacht: "Ik wil dit ook kunnen". Met de steun van de feestcommissie en medeleerlingen kreeg ik de kans om voor de eerste keer op te treden, tijdens het schoolfeest. Dit verliep zo goed dat ik hierna vaker gevraagd werd om te draaien op schoolfeesten. Ik wist dat ik mijn passie had gevonden.

Na de middelbare school ben ik blijven experimenteren met het produceren van muziek. Hoewel dit in vlagen kwam, heb ik dit altijd voor mezelf gehouden. Af en toe liet ik iets aan vrienden horen, maar ik was nooit tevreden genoeg om het online te publiceren. In deze periode begon ik ook steeds vaker op huisfeesten te draaien en merkte ik dat ik beter werd in het DJ'en en het begrijpen van verschillende muziek genres in het algemeen. 

Richting het einde van mijn studie Mediatechnologie in Rotterdam kwam ik in aanraking met 'Drum & Bass'. Ik was meteen verliefd op het genre en heb een aantal jaar geprobeerd om dit serieuzer aan te pakken door exclusief 'Drum & Bass' te produceren en te DJ'en. Dit heeft er in die periode voor gezorgd dat ik voor het eerst echte boekingen kreeg voor evenementen en hierdoor meer ervaring kreeg in het draaien voor groter publiek.

Het coronavirus heeft voor veel opschudding gezorgd bij velen, waaronder ook bij mij. In deze periode heb ik grotendeels muziek links laten liggen en ben ik door persoonlijke omstandigheden, die ik hiervoor juist negeerde of ontkende, een moeilijke tijd doorgegaan. Op een gegeven moment ben ik langzaam weer begonnen met het maken van muziek en heb ik geprobeerd meer te experimenteren met andere muziekgenres. Uiteindelijk merkte ik dat ik toch steeds meer neigde naar alles rondom 'House' en 'Techno'. 

De afgelopen twee jaar heb ik zowel het produceren als het draaien serieuzer aangepakt en dit voornamelijk privé gehouden. Door dit niet veel te delen met de buitenwereld, wil ik er juist voor zorgen dat de kwaliteiten van 'APRUBT' consistent blijven en als een verrassing in de scene verschijnen. Hoewel ik snap dat dit ook averechts kan werken, heb ik volle vertrouwen in het 'APRUBT' project. 

InstagramSoundCloud